arrow_drop_up arrow_drop_down

ManageEngine AssetExplorer

Neem afscheid van risico’s en kosten.

1000+
Klanten
>25
Jaar ervaring
400+
Uitgevoerde projecten

Waarom ManageEngine AssetExplorer

Bespaar op IT-kosten.

Bespaar gemiddeld 30% op uw IT-kosten.

Benut Lifecycles 100%.

Voorkom dat apparaten van de radar verdwijnen.

Minder financiële risico's.

Breng assets en behoefte in balans en geef nooit teveel uit.

Optimale investeringen.

Weet hoeveel u gebruikt, betaald en nodig heeft.

Zicht op gebruik.

Weet wie op welk moment wat doet op een apparaat. 

Voorspel bestedingen.

Bereken accuraat toekomstige bestedingen op basis van data.

Stop met overbodige risico’s en kosten. Start met Asset Management. 

De aanwezigheid van hard- en software binnen een organisatie is vaak groter dan de behoefte hieraan. Niet gebruikte assets staan gelijk aan overbodige kosten, maar waarom worden deze kosten gemaakt? In ongeveer de helft van de gevallen worden teveel Asset Management tools gebruikt. Het overzicht bijhouden wordt daardoor steeds moeilijker. Geen overzicht staat gelijk aan: teveel kosten of anderzijds een vergrote kans op boetes.


Daarnaast zijn veel organisaties bang om een boete te krijgen bij een software audit. Daarom koopt ruim driekwart van de organisaties extra licenties in die zij niet gebruiken. Wij brengen de behoefte naar - en aanwezigheid van - uw assets in balans.

Voordelen Asset Management.

Meten is weten.

Dure suite-licenties waarvan slechts een onderdeel gebruikt wordt, teveel licenties, verkeerde of te dure apparaten, verspilling binnen organisaties komt vaker voor dan u denkt. Wanneer organisaties volledig zicht krijgen op hun assets, zien we dat zij
gemiddeld 30% besparen op hun IT-kosten.

Benut 100% van iedere productlevenscyclus.

Organisaties schaffen een scala aan apparaten aan voor medewerkers. Deze assets kunnen op de plank blijven staan. Het komt ook voor dat ze niet op tijd geüpdatet zijn, waardoor de functionaliteit verloren gaat. Niet alleen dat, maar veel van deze mobieltjes, laptops, licenties, etc. worden simpelweg vergeten. Ze zijn mee naar huis genomen, liggen in een la of zijn zelfs nooit geregistreerd. Kortom: ze verdwijnen in de vergetelheid en worden zo steeds minder waard. Deze Assets hebben de organisatie wel geld gekost. Krijg weer zicht op assets en bespaar door ze te recyclen (binnen uw organisatie).

Een volledig veilige productlevenscyclus.

Volledig zicht en grip hebben op assets is niet alleen om financiële redenen interessant. Vrijwel alle apparaten van medewerkers bevatten gevoelige informatie over de organisatie. Zorg daarom dat u weet welke data op welk apparaat aanwezig is. Zo weet u dat er geen data lekt. Daarnaast weet u aan het eind van een productlevenscyclus zeker dat er geen gevoelige informatie verdwijnt. 

Overtuigd? Start vandaag nog!

Wij gebruiken cookies